Muziektheater over intriges en invloed zestiende-eeuwse Groningse graaf in Winsum

Met nog anderhalve week te gaan tot aan de première zijn alle twintig voorstellingen van Ripperda al enige tijd uitverkocht. Vanaf 16 augustus staat de voorstelling, met Bert Visscher in de hoofdrol, ruim drie weken bij Op Maarhuizen in Winsum voor in totaal 24.000 bezoekers. Afgelopen donderdag mochten OOG en andere media alvast een kijkje nemen bij de repetities voor de muziektheatervoorstelling.

Het toneelstuk werpt een licht op het leven van de charismatische en raadselachtige figuur Ripperda, die bekend stond om zijn invloedrijke rol in de politieke en militaire wereld tijdens de Tachtigjarige Oorlog tussen Nederland en Spanje. De producenten van het toneelstuk hebben veel aandacht besteed aan historische nauwkeurigheid en authenticiteit. Van de kostuums tot het decor, alles ademt de sfeer van de 16e eeuw.

In de voorverkoop waren al 3000 kaarten verkocht terwijl de titel van de voorstelling nog niet bekend was gemaakt. Inmiddels zijn alle 24.000 beschikbare kaarten uitverkocht. “Dat hadden we nooit durven dromen”, vertelt artistiek leider Reinout Douma. “Daarmee zet het succes van onze voorstelling Hollands Hoop zich voort, een groot blijk van vertrouwen wat ons betreft.”

De cast van “Ripperda” bestaat uit onder andere Bert Visscher en Marieke Klooster. De muzikale leiding en productie is in handen van Reinout Douma. Op woensdag 16 augustus wordt de eerste voorstelling opgevoerd op de wierde Maarhuizen bij Winsum.