‘Een ode aan Wall House #2’ laat werken van tien kunstenaars en fotografen zien

nieuws
Wall House II aan de A.J.Lutulistraat - Foto via Groninger Museum

In Wall House is vanaf zaterdag ‘Een ode aan Wall House #2 te zien. De nieuwe tentoonstelling is tot en met 29 oktober te bezoeken.

Op de tentoonstelling zijn de werken van tien kunstenaars en fotografen te zien. Het tiental is geselecteerd na een open call. De afgelopen periode hadden kunstenaars en fotografen de mogelijkheid om werken in te zenden voor een nieuwe tentoonstelling. Belangrijk in de inzendingen was dat ze een connectie moesten hebben met Wall House. Bijvoorbeeld in de interpretatie van het gebouw, de architectuur, de omgeving of de mensen in de omgeving. Een selectiecommissie heeft zich na het verstrijken van de deadline gebogen over de werken. Daaruit zijn de tien kunstenaars geselecteerd.

Het gaat om Helene Ketzer, Jans Muskee, Anne-Will Lufting, Barbara Makkes, Sebastiaan Rodenhuis, Ekaterina Konovalova, Xandra Manuputty, Mateusz Tkaczen, Bouke Groen en Giorgia Lo Faso. De selectiecommissie denkt dat er met de geselecteerde kunstwerken een bijzondere tentoonstelling ontstaat die een mix van spannende interpretaties van Wall House #2 opleveren.