Doorstart Donar stap dichterbij, curatoren positief

nieuws
Donar-speler Andrej Magdevski (met bal) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

De curatoren van Donar zijn positief gestemd om voor de start van het nieuwe seizoen tot een doorstart te komen. Dit meldt RTV Noord. 

‘We zijn er in principe uit met de licentiecommissie’, laat curator Sander Vos aan RTV Noord weten. Vorig week stelde de licentiecommissie nog als voorwaarde voor een eventuele doorstart dat er een crediteurenakkoord moet worden gesloten met de schuldeisers. Zo’n akkoord zou binnen drie weken op tafel moeten liggen, maar daar is volgens Vos geen sprake meer van.

Faillissement

Donar noemde deze voorwaarde eerder onuitvoerbaar. De reden dat de basketbalclub gedwongen werd om eind juli faillissement aan te vragen was omdat een eerder crediteurenakkoord juist mislukte.

‘We hebben een andere lezing weten te krijgen op de beslissing die ze vorige week wereldkundig maakten. Uiteindelijk heeft dat erin geresulteerd dat we alle crediteuren benaderen met een transactie’, zegt Vos tegen RTV Noord.

Definitief

Naar verwachting wordt er volgende week maandag of dinsdag meer naar buiten gebracht over het akkoord rondom de licentie van de basketbalclub.