Donar schuift jeugdspeler Lars Jung (18) door naar hoofdmacht

nieuws
Lars Jung (in het wit) in actie - Foto via Donar

Lars Jung, geboren en getogen in Groningen, is de tweede speler die het ‘nieuwe’ Donar heeft aangekondigd voor de selectie voor komend seizoen. De Stadjer schuift door vanuit de opleidingsteams van de Groninger basketbalformatie, die maandag bekend maakt een doorstart te maken na het faillissement.

Volgens Donar heeft de guard vorig jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt op de point. Jung speelde onder meer bij in de onder-18 en onder-22 formaties van Donar. Bij de onder-18 selectie was Jung de topscorer van het team.

Volgens coach Andrej Stimac heeft Jung ‘snelle handjes’ en pakte afgelopen jaar heel veel steals: “Ik heb hem vorig jaar aan het eind van het seizoen zien spelen. Ik zag zijn potentie en met het oog op de intentie van Donar om te werken met groep regionale spelers was de keuze voor hem logisch. Het is nu aan hem om hard te werken om zich waar te maken op het hoogste niveau.”

Jung is de tweede speler die Donar bekendmaakte als speler voor het komende basketbalseizoen, nadat maandag werd bevestigd dat de club een doorstart maakt na een faillissement. Maandagmiddag maakte Donar al bekend dat Kjeld Zuidema komend seizoen in actie komt in MartiniPlaza. Deze week zullen er meer namen bekend worden.