Curatoren Donar richt zich op doorstart, maar moet belangen schuldeisers meewegen

nieuws
Foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Een doorstart is, zo stellen de dinsdag aangestelde curatoren van Donar, het hoofddoel voor het failliete Donar. Maar daarbij komen ook zij niet om de schuldeisers heen, waaronder de fiscus.

Dat laten curatoren Frank Omta en Sander Vos van Yspeert Advocaten (uit Groningen) dinsdagmiddag weten aan RTV Noord. De curatoren stellen dat een doorstart van de club de ‘primaire focus’ is voor de boedelredders, maar dat voor hen nu eerst duidelijk moet gaan worden hoe de situatie bij de basketbalclub er nu voor staat.

Dat er nu niet gespeeld wordt, is volgens het curatorenduo voordelig, maar dat er wel een duidelijk plan moet komen waar ook de schuldeisers het mee eens kunnen zijn. Van veel schuldeisers was er steun, maar de Belastingdienst wilde tot nu toe niet meewerken.

De curatoren verwachten dat er in de komende weken duidelijkheid komt voor de club. Daarvoor worden gesprekken gevoerd met de club, de financiële ’taskforce’ die werd ingesteld nadat de financiële problemen aan het licht kwamen en de eventuele kopers/investeerders voor de club.