Zo moet de Nieuwe Boteringestraat er eind dit jaar uit gaan zien

nieuws
Impressie via Gemeente Groningen

Een groenere, veiligere en meer toegankelijke Nieuw Boteringestraat. Dat is het doel van een verbouwing die na de zomervakantie moet gaan beginnen.

Nieuwe bomen, een smallere rijbaan en bredere stoepen moeten daarvoor gaan zorgen. De aanpak van de straat staat al een aantal jaren op de rol bij de gemeente. De werkzaamheden zouden eigenlijk nog voor de zomer moeten beginnen, maar de straat wordt nu vanaf september gefaseerd, van kruising naar kruising, opnieuw ingericht. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden eind dit jaar klaar zijn.

De herinrichting van de Nieuwe Boteringestraat omvat het toevoegen van nieuwe bomen en beplanting in boomspiegels om hittestress te verminderen. Verder komen er specifieke zones voor het parkeren van fietsen, auto’s en groen. Ook wordt de stoep obstakelvrij gemaakt voor voetgangers. De rijbaan wordt versmald en er worden gelijkvloerse oversteekplaatsen aangelegd. De gevelzone langs de straat biedt extra ruimte voor bewoners en ondernemers, waar historische stoepen met hekwerken mogelijk zijn. Er worden gerecyclede materialen gebruikt waar mogelijk en nieuwe materialen voor parkeervakken en kleuraccenten.