Zaterdag begint droog, maar brengt later regen en mogelijk onweer; maandag flinke buien

nieuws
Foto: wal_172619 via Pixabay

Een echte, droge zomerdag lijkt er voorlopig nog steeds niet in te zitten voor Groningen. Het weekend kent droge perioden, maar ook buien waar op zaterdag onweer bij kan zitten. De eerste dagen van de komende werkweek brengen waarschijnlijk nog meer regen onze kant op.

Zaterdagochtend begint droog, maar in de loop van de dag neemt de kans op een bui toe. Daar kan in de tweede helft van de middag ook onweer bij zitten. De temperatuur loopt op naar 21 graden, bij een matige wind uit het zuidwesten. Halverwege de avond trekken de laatste buien weg en de nacht naar zondag verloopt grotendeels droog.

De tweede dag van het weekend begint dan ook droog, maar in de loop van de ochtend neemt de kans op een bui weer toe. Toch kan de zon zich, tussen de wolken en een paar buitjes door, af en toe aardig laten zien. De stand op de thermometer komt opnieuw uit op 20 of 21 graden en de wind draait met matige tot vrij krachtige snelheden van het zuiden naar het westen.

De eerste dag na het weekend brengt waarschijnlijk flink wat regen voor een zomerdag. De temperatuur blijft ook nu rond de 20 graden steken. Dinsdag neemt de buienactiviteit weer wat af, maar ook dan kan het soms flink plenzen. De zon zal zich weinig laten zien tot ver in de tweede helft van volgende week.