Westelijke ringweg vanaf maandag minder goed te bereiken vanuit westen

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Wie na zondag de westelijke ringweg op wil vanaf de A7 vanuit de richting Drachten heeft het tot begin september moeilijk. Komende week is het zelfs vrijwel onmogelijk om de N370 op te komen van de snelweg vanuit het westen.

Twee verbindingen met de westelijke ringweg gaan aanstaande maandag dicht. Eén daarvan, de oprit naar de N370 vanaf Laan Corpus den Hoorn, gaat dicht tot en met de maandagochtend van 17 juli. De verbinding vanaf Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg blijft tot maandag 4 september dicht.

Aannemerscombinatie Herepoort gaat komende week de nieuwe verbindingsboog vanaf het Julianaplein naar Ring West aansluiten op het viaduct over de Concourslaan en de rest van de westelijke ringweg. De tijdelijke weg die hier nog tussendoor loopt, met verkeer vanuit het westen, moet hiervoor dicht.

Daardoor komt al het autoverkeer op de A7 vanaf Hoogkerk/Drachten tot 4 september uit op het Julianaplein, omdat de afrit bij Groningen-West naar Laan Corpus den Hoorn ook dicht is.

Na 17 juli blijft de A7-afrit voor verkeer vanaf Hoogkerk/Drachten naar de westelijke ringweg afgesloten tot de maandagochtend van 4 september. Het verkeer op deze afrit gaat nu nog over de tijdelijke weg. Daarnaast krijgt deze afrit deels een nieuwe fundering.