‘Zondag veel zon en zeer warm, komende dagen volop zomer’

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Het is de komende dagen volop zomerweer. Daarbij is er veel ruimte voor de zon, en bereiken de maximumtemperaturen zomerse waarden.

Zondag begint de dag zonnig. In de middag kunnen er wat stapelwolken ontstaan. Bij een zwakke tot matige wind uit oostelijke richtingen ligt de maximumtemperatuur op 31 graden. Lokaal kunnen wellicht tropische waarden worden bereikt. De nacht van zondag op maandag verloopt helder, waarbij de minimumtemperatuur op 15 graden komt te liggen. Maandag is er ook veel zon, maar ook wat bewolking. Het blijft droog en het wordt ongeveer 28 graden.

Op dinsdag zijn de veranderingen klein. De zon krijgt alle ruimte en het wordt zo’n 26 graden. Woensdag lijkt de wind wat naar het noordoosten te gaan draaien, waardoor de maximumtemperatuur met 24 graden wat lager komt te liggen.