Ambassadeur VS eet bammetjes met Schuiling en maakt eierballen bij cafetaria in Stad

nieuws
Foto via Twitter @usambnl

Terwijl Groningen woensdag het onderwerp van gesprek was in Den Haag, ging Shefali Razdan Duggal juist de andere kant op. De ambassadeur van de VS in Nederland waagde zich onder meer aan het bereiden en proeven van één van de meeste bekende lekkernijen van de stad.

Tijdens een gesprek met Koen Schuiling op het Stadhuis stonden er boterhammen en andere hapjes klaar voor de ambassadrice.

De ambassadrice had daarna nog wat ruimte over om zich bij cafetaria Koning aan de Bedumerweg te wagen aan een typisch Groningse lekkernij: de eierbal. In de onderstaande video is te zien hoe Razdan Duggal les krijgt van de familie Koning in het bereiden van de lekkernij:

De ambassadrice maakte voor haar eierbal-avontuur van woensdag al een uitstapjes in de provincie en ging langs bij het instituut voor American Studies aan de RUG.

Razdan Duggal was donderdag ook in Stad en nam onder meer een kijkje bij het YETS-programma in Lewenborg, waarbij jongeren door middel van sport (basketbal), activiteiten en begeleiding bij school worden geholpen om problemen buiten de deur te houden. Daarover is vrijdag meer te zien en te lezen bij OOG.