Muntingbrug waarschijnlijk volgende week zaterdag weer open

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Het heeft lang geduurd, maar volgende week zaterdagavond kan de Muntingbrug waarschijnlijk weer open. Dat laat Groningen Bereikbaar desgevraagd weten.

Het fietsbruggetje over het Hoornsediep is inmiddels bijna anderhalf jaar dicht. De brug naast de Julianabrug zou eigenlijk begin maart weer open gaan, maar vanwege ’technische problemen’ (leveringsproblemen rond nieuwe onderdelen) moest Aanpak Ring-Zuid het vrijgeven van de brug laten schieten. De fietsersbond en de raadsfractie van GroenLinks waren daar niet blij mee, omdat ook de Amaliatunnel vanaf maart definitief dicht is.

Groningen Bereikbaar liet woensdag voorzichtig weten dat de Muntingbrug volgende week zaterdagavond weer kan worden geopend voor fietsers, anderhalve week eerder dan de geplande datum van 1 juni. Of de fietstunnel bij Gyas dan ook weer open kan, is niet bekend.