‘Kevin van Veen in vizier bij FC Groningen als opvolger Pepi

nieuws
Kevin van Veen was in april de 'cinch player of the month' in de Schotse Premiership - Foto via Motherwell

Kevin van Veen is in het vizier bij FC Groningen als opvolger van Ricardo Pepi. Dat meldt RTV Noord maandagochtend. FC-directeur Wouter Gudde zou al naar Schotland (Van Veen speelt nu bij Motherwell) zijn geweest om met de 31-jarige spits te praten.

Van Veen zou open staan voor een terugkeer naar Nederland. Maar FC Groningen zal wel moeten betalen, want de spits legde afgelopen seizoen 25 ballen tussen de palen in de 38 wedstrijden die hij speelde voor zijn Schotse werkgever. Daarnaast heeft de geboren Eindhovenaar nog een contract voor twee jaar bij Motherwell.

De spits heeft een opvallende carrière achter de rug. Na zijn jeugd bij PSV begon Van Veen zijn profcarrière bij Helmond Sport, waar hij mot kreeg met zijn coach. Daarna zakte hij terug naar amateurniveau en ging naast het voetbal aan het werk als stukadoor. Bij FC Oss kreeg Van Veen een nieuwe kans en scoorde er zestien doelpunten. Na een avontuur in de Engelse eerste divisie speelde Van Veen bij verschillende clubs in Nederland en Engeland, om uiteindelijk uit te komen bij het Schotse Motherwell. Daar is Van Veen inmiddels twee jaar actief en met succes. De spits kwam 69 keer in actie voor de Schotse formatie en scoorde in totaal 33 doelpunten, waarvan 25 in het afgelopen seizoen.