Grondige verbouwing en extra verdieping voor Hoendiepflat

nieuws
De Hoendiepflat - Foto: via Google Maps - Streetview

Lefier gaat de Hoendiepflat aan de Van Heemskerckstraat volgend jaar grondig verbouwen. De woningcorporatie gaat de flat onder meer ophogen met een extra verdieping, waardoor er nog meer kamers in kunnen dan de 229 die er nu al zijn.

De flat krijgt volgens Lefier eenzelfde soort ‘make-over’ als de drie ‘Selwerdflats’. De kamers worden vergroot en krijgen een eigen douche en toilet. Daarnaast wordt de indeling van de begane grond veranderd en komt er een extra verdieping met nog meer kamers op de flat.

Volgens Lefier sluit de flat na de verbouwing, die in april volgend jaar moet gaan beginnen en ongeveer een jaar gaat duren, beter aan bij de woonwensen van de huidige en toekomstige studenten.