Gemeentebestuur wil zuiniger en groener bouwen

De gemeente Groningen wil dat er meer circulair gebouwd gaat worden. Het gemeentebestuur gaat daarom met aannemers en ontwikkelaars in gesprek om dat te stimuleren.

De gemeente neemt daarmee een voorschot op de Rijksoverheid, die werkt aan een wet die groener bouwen gaat verplichten. Deze wet (de Omgevingswet), die op 1 januari 2024 ingaat, zorgt ervoor dat de bouw moet vergroenen, meer moet hergebruiken en zuiniger om moet gaan met grondstoffen.

Het stadsbestuur gaat de komende tijd in gesprek met aannemers en ontwikkelaars om bouwen zonder verspilling aan te jagen. Dat gebeurt binnen de Boumakring, waarin de gemeente sinds vorig jaar samenwerkt met bouwers, ontwikkelaars en corporaties om de grote bouwopgave binnen de gemeente aan te jagen.