Donderdag protestbijeenkomst voor loonsverhoging in voortgezet onderwijs

nieuws
Foto Sebastiaan Scheffer

Vakbonden AOb, FNV, CNV en FvOv organiseren aan het einde van aanstaande donderdagmiddag een protestactie. De bonden eisen meer loon in het voortgezet onderwijs.

De bonden bieden donderdag door het hele land protesten aan bij de lokale en landelijke politiek. In Groningen kiezen de bonden voor een andere opzet: Geen stakingen of werkonderbrekingen, maar een gezamenlijke ondertekening van een petitie aan het einde van de middag bij het kantoor van Openbaar Onderwijs Groningen aan de Leonard Springerlaan. Dit om de eindexamens niet te verstoren.

Volgens de bonden is er op dit moment volstrekt onvoldoende geld om de lonen fatsoenlijk te verhogen, waardoor het lerarentekort verder oploopt. Naast de bonden hebben ook de VO-raad en de PO-raad zich achter de eisen van de bonden geschaard.

Als de politiek niet met een fatsoenlijk loonbod komt na de landelijke actiedag, sluiten de bonden niet uit dat er alsnog gestaakt wordt.