Bevrijdingsfestival wordt na onderbreking door slecht weer hervat (update 3)

Het Bevrijdingsfestival in het Stadspark is rond 14.30 uur stil gelegd. Dit vanwege het slechte weer dat dreigde. Inmiddels is besloten dat het festival tussen 17.00 en 17.30 uur hervat wordt.

De ambassadeur van de vrijheid, Froukje, die per helikopter arriveerde treedt niet meer op door de onderbreking van het festival. The Opposites trappen het festival om 17.30 uur opnieuw af. Ook Jammah Tammah gaat dan spelen.

Foto: Michael Huising. 112groningen.nl Froukje (l) komt aan in Groningen, maar gaat niet spelen.
Foto Henry Haan. De bezoekers keren terug naar het Bevrijdingsfestival

Er werd noodweer verwacht, daarom werden er rond 14.30 uur geen bezoekers meer toegelaten. De mensen die al binnen waren, werden verzocht om naar huis te gaan. De ontruiming van het terrein is rustig verlopen.

De gemeente en de organisatie van het bevrijdingsfestival gingen in overleg wanneer het festival hervat kon worden.

“Er komt echt heel slecht weer aan”, aldus Ebel Jan van Dijk, directeur van het Bevrijdingsfestival over het besluit. “We zetten volledig in op de veiligheid. We willen geen enkel risico nemen dat hebben we met alle partijen afgesproken”. Van Dijk verwacht dat het festival hervat kan worden: “Het is een tijdelijke stop. Dus we hopen zo te kunnen melden dat we verder door kunnen, maar we moeten eerst afwachten wat er gaat gebeuren”. De exacte tijd weet Van Dijk nog niet: “We denken einde middag, begin avond, want de verwachtingen voor de avond zijn heel goed”.

“Erg jammer, maar dan gaan we maar thuis een biertje drinken”, aldus een bezoeker van het festival. Volgens verslaggever Sientje van Schie waren er wel een paar mensen geïrriteerd, maar begreep het merendeel van de bezoekers het wel.  Een deel van de festivalgangers is bij de Drafbaan gebleven in afwachting dat de hekken weer open gaan. “Tegen ons werd gezegd dat we maar even de stad in moesten gaan en later terug moesten komen”, aldus Van Schie.

Foto Mirre van de Klok

 

Foto: Sientje van Schie

Later meer