Ook in hoger beroep tien jaar cel voor doodslag op Els Slurink

nieuws
Foto via Politie Nederland

De 46-jarige Jahangir A. heeft geen lagere straf gekregen van het gerechtshof in Leeuwarden voor het doden van de destijds 33-jarige psychologe Els Slurink uit Stad. 

Dat meldt DvhN dinsdagmiddag.

Dat betekent dat A. gewoon de tien jaar cel moet uitzitten die hij vorig jaar maart kreeg opgelegd door de rechtbank in Groningen. A. ging tegen deze uitspraak in hoger beroep, omdat hij elke betrokkenheid bij de dood van Slurink ontkent. Daar gingen zowel de advocaat-generaal van het OM als het hof niet in mee.

Slurink kwam in maart 1997 in haar woning aan het Van Brakelplein om het leven door een messteek in het hart. Waarschijnlijk betrapte Slurink de man die haar doodstak tijdens een inbraak in haar woning. Het moordwapen werd nooit gevonden, maar dat Slurink met een mes werd gestoken staat vrijwel vast.

De zaak bleef lange tijd onopgelost. Ruim twee jaar geleden, in 2020, kwam het dankzij nieuwe technieken tot een dna-match met materiaal dat onder de nagels van Slurink was gevonden. Het kwam overeen met het DNA dat in 1997 was afgenomen bij Jahangir A. die opgepakt was na een overval.