Politie doet onderzoek naar reeks diefstallen uit bedrijfsauto’s

nieuws
Foto: Pixabay

Sinds eind maart krijgt de politie in het noorden van het land opvallend veel aangiftes binnen van diefstallen uit bedrijfsauto’s. De dienst is een onderzoek gestart naar een reeks van 33 incidenten in de drie noordelijke provincies, die mogelijk verband met elkaar houden.

Volgens de politie bestond de buit bij de inbraakreeks voornamelijk uit duur gereedschap. Van verschillende inbraken is camerabeeld beschikbaar. Daarnaast is op meerdere plekken buurtonderzoek gedaan. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Of er ook daadwerkelijk een verband is tussen de inbraken in de reeks, is nog niet geheel zeker. Ook weet de politie nog niet of dezelfde verdachten verantwoordelijk zijn voor alle inbraken.

De politie roept eigenaren van bedrijfsauto’s in het noorden op om, als ze ook slachtoffer geworden zijn van een inbraak, vooral aangifte te doen. Dat kan door te bellen met telefoonnummer 0900-8844 of door via politie.nl een aangifte te doen. Daarnaast roept de politie eigenaren van bedrijfswagens in Noord-Nederland op om waardevolle spullen niet in de auto te laten liggen. Ook adviseert de dienst om bedrijfswagens altijd op een goed verlichte plek achter te laten.

Het publiek kan ook helpen bij het voorkomen en het oplossen van de reeks inbraken. De dienst roept om vooral 112 te bellen wanneer ‘verdachte personen’, mensen die niet in uw buurt thuishoren, met veel aandacht voor voertuigen in de buurt actief zijn. “Let erop hoe ze eruit zien en in welke richting ze vertrekken en noteer het merk en kenteken van eventuele verdachte voertuigen. Het is van belang om zo snel mogelijk te bellen, een inbreker heeft slechts enkele minuten nodig om zijn slag te slaan en er vandoor te gaan. Door uw melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbrekers op heterdaad aanhouden.”