Gezamenlijk spreekuur IMG en NCG uitgebreid

nieuws

Het Instituut Mijnbouwschade Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen gaan meer samenwerken op het gebied van aardbevingsschade. Ze breiden het gezamenlijk spreekuur uit.

De NCG voert de versterking uit en het IMG handelt de schade af. Bij woningen waar sprake is van schade én versterking, en waar samenwerking mogelijk is gaan beide organisaties steeds meer samenwerken. Het is de bedoeling om voor woningen die versterkt moeten worden de opname op dezelfde dag te laten plaatsvinden, en de versterking en het repareren van de schade in één keer door dezelfde aannemer te laten uitvoeren.

Om woningeigenaren zo goed mogelijk te kunnen helpen organiseren NCG en IMG gezamenlijke inloopspreekuren in Woltersum, Uithuizen, Appingedam en Schildwolde. Inwoners van Woltersum kunnen elke dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur en elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur terecht in Dorpshuis De Bongerd.