Agenten halen automobilist van de weg die te diep in het glaasje heeft gekeken

nieuws
Foto via Politie.nl

Een bestuurder van een personenauto heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een bekeuring gekregen vanwege het rijden onder invloed. Ook kreeg hij een rijverbod voor drie uren.

Agenten waren bezig met een surveillance toen ze een personenauto in het vizier kregen. De politiemensen besloten om een controle uit te voeren. Na het geven van een stopteken moest de bestuurder een blaastest doen. “De bestuurder blies een A”, schrijft de politie. “Dit betekent dat hij mee gaat naar het bureau voor onderzoek.”

Op het bureau bleek de man na correctie 380 μg/l te blazen. Wettelijk mag het alcoholgehalte niet hoger zijn dan 220 μg/l. “De automobilist heeft een bekeuring gekregen, Ook heeft hij een rijverbod van drie uren gekregen.”