Aardbeving gemeten bij Steendam

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Bij Steendam in de gemeente Midden-Groningen heeft zaterdagavond een aardbeving plaatsgevonden. Dat heeft het KNMI zondag laten weten.

Volgens het KNMI had de beving een kracht van 0.7 op de schaal van Richter. De aardbeving vond plaats om 22.23 uur. Het ging om een geïnduceerde beving. Dit betekent dat de beving een gevolg is van de gaswinning in het gebied. De Groningse bodem is de laatste periode onrustig. De beving bij Steendam is de zevende in een maand tijd.

Afgelopen woensdag vond een beving plaats bij Zijldijk, die een kracht van 2.1 op de schaal van Richter had. Daarnaast waren er de afgelopen periode bevingen bij Tjuchem, Scharmer, Uithuizen en Oosterwijtwerd. Op 11 april vond ook een beving plaats bij Steendam. Deze had toen een kracht van 1.6 op de schaal van Richter.