Protest tegen aangekondigd ontslag Susanne Täuber

nieuws
foto: Bob de Vries

Een aantal studenten heeft woensdag de muurschildering van Aletta Jacobs in de Broerstraat volgeplakt met folders.

Het gaat om een protest tegen het aangekondigde ontslag van de sociale veiligheidsexpert Susanne Täuber door de Rijksuniversiteit. Zij heeft dit jaar de AcademieKus van onderwijsvakbond Aob gewonnen vanwege haar inzet voor de academische vrijheid. Met de prijs wil de onderwijsbond aandacht vragen voor goede arbeidsomstandigheden in het hoger onderwijs.

Täuber zet zich in tegen sociale onveiligheid, discriminatie en machtsmisbruik op universiteiten. De RUG wil haar echter ontslaan vanwege een verstoorde werkrelatie. Täuber zegt dat ze gediscrimineerd wordt en dat haar werk binnen de RUG onmogelijk wordt gemaakt, vanwege haar publicaties.