Van Rijthoven vervangt Van de Zandschulp bij Daviscup-duel in MartiniPlaza

nieuws
De laatste Davis Cup wedstrijd in Groningen. De gravelbaan voor Nederland - Oostenrijk in MartiniPlaza - Foto: Lesley Pietens

Nederlands hoogst genoteerde tennisser laat komend weekend verstek gaan bij de Daviscup-wedstrijd tegen Slowakije in MartiniPlaza. Botic van de Zandschulp is niet fit genoeg en wordt vervangen door Tim van Rijthoven.

Teamcaptain Paul Haarhuis laat Van de Zandschulp spelen, omdat hij nog niet fit genoeg is na zijn blessure. Die liep hij vorige maand op. Met een 35e plaats op de wereldranglijst is Van de Zandschulp de hoogst genoteerde mannelijke tennisser van Nederland.

De nummer 107 van de wereld Tim van Rijthoven treedt aan als zijn vervanger. Hij speelt zaterdag tijdens de tweede wedstrijd op het programma tegen Alex Molcan (plek 50 op de wereldranglijst). Tallon Griekspoor opent de Daviscup-ontmoeting voor Nederland. Hij staat zaterdagmiddag om 14.00 uur op de baan tegen Lukas Klein.