Vakantiegangers Gran Canaria moeten dag langer blijven vanwege problemen met vliegtuig

nieuws
Bron foto: Bitfreak / Flickr / CC 2.0-by-nc-sa

Vakantiegangers die maandagavond vanaf Gran Canaria op Groningen Airport Eelde zouden arriveren moeten vanwege problemen met een vliegtuig een dag langer op het Spaanse eiland blijven.

De problemen ontstonden maandagochtend. Een vliegtuig van TUI steeg op vanaf Schiphol maar raakte daarbij met de staart de grond. Het toestel moest daarop terugkeren naar het vliegveld. De passagiers zijn later op de dag met een vervangend toestel naar Las Palmas gevlogen. Door de vertraging die men had opgelopen lukte het niet meer om daarna terug te vliegen naar Groningen Airport Eelde. Dit omdat er op werkdagen na 23.00 uur geen vliegtuigen meer mogen landen op het Drentse vliegveld.

De gedupeerde passagiers zijn ondergebracht in hotels. De verwachting is dat zij dinsdagmiddag zullen arriveren op Eelde.