Tabitha, Froukje en MEAU zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid

nieuws
Foto Marijn Mulder

Tabitha, Froukje en MEAU vliegen op 5 mei als Ambassadeurs van de Vrijheid door heel het land om op te treden op de diverse Bevrijdingsfestivals en samen met de bezoekers stil te staan bij het belang van vrijheid.

De ambassadeurs hebben ieder een andere opdracht. Zo gaat Froukje op pad met de Oekraïense artiest Roxolana, waarbij ze erachter wil komen hoe het is om je muzikale dromen na te jagen in beperkte vrijheid. Tabitha gaat op zoek naar haar roots en MEAU verdiept zich in de rechten van vrouwen.

De eerste namen van artiesten die op 5 mei optreden in het Stadspark, zijn inmiddels bekend. Het gaat om The Opposites, Shantel, QUIQUE, Prins S en De Geit, en Goldkimono. Het festival is, in tegenstelling tot vorig jaar, weer gratis.