Studenten moeten de nacht elders doorbrengen vanwege brandonveilige situatie

nieuws
Foto: Patrick Wind (112 Groningen)

De bewoners van een studentenpand aan de Poelestraat hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag niet in hun kamer kunnen slapen. Eerder op de dag trof de brandweer een onveilige situatie aan.

Die onveilige situatie kwam men per toeval tegen. Brandweerlieden waren uitgerukt naar de Poelestraat vanwege een mogelijke koolmonoxide-situatie. Terwijl men op onderzoek uitging stuitte men op het studentenpand waar van alles mis was. Zo waren rookmelders afgepakt en waren vluchtwegen geblokkeerd. De brandweer vond het dusdanig onveilig dat de studenten niet terug mochten naar hun pand. Zij hebben de nacht elders door moeten brengen. Pas als het pand voldoet aan de eisen mogen de studenten weer terug.

In een naastgelegen pand werd bij het onderzoek een verhoogde concentratie koolmonoxide aangetroffen. Niemand raakte gewond, en brandweerlieden hebben dit gebouw geventileerd. Oorzaak van de verhoogde concentratie koolmonoxide was een apparaat dat gebruikt werd bij grondwerkzaamheden, waarbij de uitlaat van een verbrandingsmotor in het gebouw terecht kwam.