SGP zet vier vrouwen op kieslijst voor Statenverkiezingen in Groningen

nieuws
Foto Andor Heij

Voor het eerst in haar geschiedenis krijgen vrouwen een plek op de kieslijsten van de SGP tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Zo ook in Groningen, waar vier vrouwen een plek hebben gekregen op de kieslijst.

Twee van de vier vrouwen op de lijst komen uit onze gemeente: Willemyn Volders (plek 7) en Ruth van Maastricht (plek 15). Naast de twee vrouwen uit Stad staan ook Evelien Meijer-Volders (Nieuwe Pekela, plek 8) en Hennie Kleefman-Benschop (Houwerzijl, plek 13) op de kieslijst van de SGP.

De provinciale afdeling van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) komt voor de aankomende Statenverkiezingen voor het eerst met een eigen kieslijst. De partij werkte voorheen jarenlang samen met de ChristenUnie, door middel van leden in de steunfractie. Maar het bestuur kreeg de opdracht om de SGP meer zichtbaar te maken in Groningen en het bestuur zegde daarom de samenwerking met de ChristenUnie op.

De SGP mikt, naar eigen zeggen, op minimaal één zetel na de verkiezingen.