OM eist opnieuw acht jaar cel tegen hoofdverdachte van dood restauranthouder in Hoogkerk

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen - http://rieksoijnhausen.rieksoijnhausen.nl/

Het Openbaar Ministerie heeft maandag opnieuw acht jaar cel geëist tegen Robin P, de 26-jarige man die wordt gezien als degene die in augustus 2020 de Griekse restauranthouder Lazaros Kounatidis uit Hoogkerk om het leven heeft gebracht.

Dat meldt RTV Noord maandagmiddag.

De restauranthouder werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 augustus 2020 om het leven gebracht. Rond 03.45 uur troffen agenten in de J.A. de Bree-Meijerstraat in een Hoogkerk een zwaargewonde man aan. Het 51-jarige slachtoffer, eigenaar van een Grieks restaurant in de Zwanestraat, kwam kort daarna te overlijden.

Nog dezelfde dag werden Robin P. en twee medeverdachten (waaronder de vader van P.) aangehouden. In april 2021 werd P. veroordeeld tot zeven jaar cel. De twee medeverdachten kregen respectievelijk vijf maanden en zeven maanden cel opgelegd voor openlijke geweldpleging tegen het slachtoffer.

Het OM vond de straffen voor de twee ‘medeverdachten’ niet hoog genoeg en ging in hoger beroep. De twee zouden volgens het OM een grotere rol hebben gespeeld bij de dood van Kounatidis, maar weigeren daar over te verklaren. Dus eist het OM nu een jaar cel tegen de twee medeverdachten.

Het gerechtshof doet op 30 maart uitspraak in de zaak.