IFFR in Groningen woensdag van start

Het Internationaal Film Festival Rotterdam in Groningen (IFFRiG) gaat woensdag van start. In Forum Groningen kunnen tot komende zondag meer dan vijftig films bekeken worden.

Het festival opent woensdag met de film ‘Goodbye Stranger’. Dit is het muzikale speelfilmdebuut van de Nederlandse regisseur Aaron Rookus. De Groningse première is extra speciaal vanwege de aanwezigheid van de makers van film, regisseur Aaron Rokus en scenarioschrijver Wander Theunis, en muzikant en YouTuber Blanks, die een rol speelt in de film.

Daarnaast is in Groningen de film ‘Superposition’ te zien, een Deense thriller over twee kunstenaars die Kopenhagen verruilen voor het ongerepte Zweden. Ook staan ‘Mascotte’, ‘Munch’ en ‘Godland’ op het programma. Het festival werd voor het laatst gehouden in 2020. Vanwege de coronacrisis kon het in 2021 en 2022 niet doorgaan. Meer informatie over het festival vind je op deze pagina.