‘Handig in de Buurt’ wint de Opnij Prijs tegen verspilling

De sociale onderneming ‘Handig in de Buurt’ heeft de Opnij Prijs gewonnen. Dat is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de Natuur en Milieufederatie Groningen.

De prijs gaat naar mensen of organisaties in Groningen die de handen uit de mouwen steken om verspilling van grondstoffen en spullen tegen te gaan. Connie Eldering, de oprichter van Handig in de Buurt. kreeg deze donderdag de prijs uitgereikt.

Eldering is actief in De Hoogte en Vinkhuizen. Zijn team wil Groningers aanmoedigen om niets onnodig aan te schaffen of weg te gooien. Als je voor een klein bedrag lid wordt, kun je gereedschap lenen, en advies of hulp krijgen bij een kleine reparatie. Op die manier komen buurtbewoners ook beter met elkaar in contact.

Handig in de Buurt heeft in de loop van de tijden de activiteiten steeds meer uitgebreid. Connie Eldering wil dan ook graag aan de slag in andere wijken in de stad.