Gorecht wint, verlies voor VVG, ON en PKC’83,

nieuws
Foto Martijn Minnema: VVG verloor het kelderduel tegen FVC met 3-4

Het was voor de drie stadsclubs in de zaterdag eerste klasse E een slechte middag. Oranje Nassau verloor de topper bij naamgenoot Oranje Nassau Sneek, PKC’83 verloor dik bij Blauw Wit’34 en VV Groningen leed een pijnlijke thuisnederlaag in de kelderkraker tegen FVC. Blije gezichten bij Gorecht, de Harenaars boekten een knappe 3-1 zege op subtopper Broekster Boys.

VV Groningen-FVC, een kelderduel pur sang. FVC staat laatste en VVG staat op doelsaldo één plek hoger. VVG wacht al 10 wedstrijden op een zege, (7 nederlagen, 3x gelijk) en won uberhaupt pas één keer.  FVC pakte net als VVG maar 1 punt in zijn laatste zes wedstrijden.

VV Groningen is weer een stap dichter bij degradatie gekomen. Een 3-1 voorsprong bij rust bleek niet genoeg voor de zege. Sterker nog, FVC ging er in blessuretijd nog met de drie punten vandoor. VVG had geluk dat FVC niet al na een halve minuut op 0-1 kwam toen de Friezen binnenkant paal raakten. Het bleek uitstel van executie want krap tien minuten later zette Kylian Medema FVC alsnog op 0-1. VVG herstelde zich en kwam na een kwartier via Sem Folkerts op 1-1. Zes minuten later stond het zelfs 3-1, Djamil Emanuels (18′) en Gil Danes Ricart (22′) scoorden.

Na rust ging het alweer vlot mis voor VVG, Leon Faber scoorde al na een minuut de anschlusstreffer, 3-2. Tien minuten later liet FVC een grote kans op de 3-3 liggen toen in riante positie de paal redding bracht voor VVG.

In de 62′ minuut schoof VVG keeper Buurlage de bal in de voeten bij Leon Faber en die benutte dat presentje dankbaar, 3-3. Pas in de laatste tien minuten haalde VVG het niveau van voor de rust en raakte via Sem Folkerts de paal. FVC ging  er echter in de blessuretijd met de winst vandoor. Kylian Medema mocht ongehinderd aanleggen en raak schieten, 3-4.
In de dying seconds ontstond nog een massaal opstootje waarbij Kaehney Camelia (VVG) en Jildert Boekema (FVC) rood kregen. Aangezien op de knvb site geen uitslag staat lijkt het er op dat de wedstrijd diep in blessuretijd niet afgefloten maar gestaakt is.

Oranje Nassau Sneek – Oranje Nassau Groningen, kortom ONS vs ONG. Een topper, ONS vierde met twee punten achterstand op ON wat tweede staat. Inzet is aansluiting houden met koploper Pelikaan S, dat staat vier punten voor op ONG.
Het gat met de koploper (die niet verder kwam dan 1-1 tegen laagvlieger ’t Fean’58) groeide naar vijf punten, Oranje Nassau ging met 2-0 onderuit in Sneek. ONS kwam na 20 minuten via Nick Kleen op 1-0, elf minuten voor tijd besliste Delachance Sabuni de wedstrijd.

Blauw Wit’34-PKC’83 is een duel tussen de nummers 3 en 6. PKC’83 maakt nog kans op de tweede periode met 3 punten achterstand op de koploper in deze periode.
PKC’83 ging tamelijk kansloos onderuit, na een 4-0 ruststand werd het 5-1. Rens Merkus scoorde 4x voor Blauw Wit’34. Rob Schokker redde de eer.


Gorecht
moet nog één plek stijgen (en daarvoor vier punten goed maken op Leeuwarder Zwaluwen) om zich rechtstreeks te handhaven. Opponent in Haren is Broekster Boys, vijfde in de algemene ranglijst en koploper in de tweede periode.
Gorecht deed uitstekende zaken en won met 3-1. Na een half uur bezorgde Jos Regnerus Broekster Boys de leiding, maar met twee treffers kort achter elkaar van Thijs Hekman (37′) en Sam Niewold (40′) ging Gorecht met een voorsprong aan de thee. Mark Haverkamp gooide het duel twintig minuten voor tijd in het slot met de 3-1. Gorecht staat tiende op 1 punt van de veilige negende plek.