Duizendste duel FC Groningen zware kluif tegen prima draaiend FC Twente

sport
Dennis van der Ree - Foto via FC Groningen

FC Groningen speelt zondag tegen FC Twente de duizendste thuiswedstrijd in de geschiedenis van de club. Het gaat om duels in het Oosterparkstadion (van 1971 tot 2006) en de Euroborg.

Het verschil tussen beide clubs kon bijna niet groter zijn: FC Groningen staat op de laatste plaats van de Eredivisie en heeft de voorgaande zeven duels allemaal verloren. FC Twente staat op de vijfde plek en heeft al tien duels op rij niet meer verloren. De club van coach Ron Jans, die acht jaar lang trainer van FC Groningen was, presteert dus uitstekend.

Trainer Dennis van der Ree op de website van FC Groningen over het ontslag, deze vrijdagochtend, van technisch directeur Mark-Jan Fledderus: “Vanzelfsprekend heeft een dergelijke beslissing als het beëindigen van de samenwerking met een directe collega impact. Het is altijd vervelend wanneer je afscheid moet nemen van mensen. Maar wij moeten ons richten op aankomende zondag. We moeten door en gaan door.”

Over de opstelling van de FC valt nog niets te zeggen. De club heeft in januari zes nieuwe spelers verwelkomd en van enkele anderen, onder wie verdediger Mike te Wierik, afscheid genomen. Ook de laatste twee aanwinsten, de aanvallers Oliver Antman en Elvis Manu, zijn speelgerechtigd en inzetbaar voor komende zondag. De wedstrijd begint om 16.45 uur. Scheidsrechter is Pol van Boekel.