CDA: “Wethouder biedt ondanks toezegging nog geen maatwerk bij maatschappelijke parkeervergunning”

nieuws
Foto: google maps

De fractie van het CDA in de gemeenteraad wil van de wethouder weten waarom er nog altijd geen maatwerk wordt toegepast bij het verlenen van maatschappelijke parkeervergunningen. De partij heeft vragen gesteld.

“Op 1 februari hebben wij als partij gevraagd om maatwerk te bieden bij de maatschappelijke parkeervergunning”, vertelt raadslid Etkin Armut. “Ondanks een toezegging van de wethouder ontvangen wij nu signalen dat het toch niet verloopt zoals verwacht. Wij willen dat het College de belofte van maatwerk na gaat komen en scholen in hun redelijke behoefte voorziet.”

“De tijd dringt”
Daarbij gaat het onder andere om praktijkschool De Bolster. Deze school trok in januari aan de bel. Op de school werken 64 medewerkers, waarbij verschillende docenten in de auto naar hun werk komen. Armut: “Deze school heeft de afgelopen periode er alles aan gedaan om het aantal medewerkers dat in de auto naar hun werk komt drastisch te verlagen. De school geeft aan tien vergunningen nodig te hebben, en kan ook heel duidelijk onderbouwen waarom deze vergunningen nodig zijn. Nu begint komende vrijdag de Krokusvakantie, en wanneer deze vakantie is afgelopen is het betaald parkeren in omliggende wijken ingevoerd. De tijd dringt voor deze school. Wij roepen daarom op tot actie.”

“Als school kunnen wij deze kosten niet betalen”
Mochten de parkeervergunningen niet komen dan vreest de directie van de school dat medewerkers hun baan op gaan zeggen omdat het qua kosten straks niet meer op te brengen is. “We hebben onderzocht of we gebruik kunnen maken van parkeerterreinen buiten de stad, maar dat komt neer op een bedrag van duizend euro per medewerker op jaarbasis. Andere alternatieven zijn duurder”, liet directeur Han Kullberg in januari weten. “Als school kunnen wij deze kosten niet betalen, en de medewerkers zijn niet bereid om het zelf te betalen. Ik maak mij daarom grote zorgen over het behoud van mijn personeel, in een tijd waarin we te maken hebben met een zeer schrale arbeidsmarkt.”