CDA: buurtgezinnen kunnen ouders ondersteunen

De raadsfractie van het CDA wil van het gemeentebestuur weten of dat wat ziet in het maatschappelijk initiatief Buurtgezinnen. Daarmee worden overbelaste gezinnen ondersteund.

Deze gezinnen worden gekoppeld aan een steungezin in de buurt. De CDA-fractie wil weten of dit project ook in Groningen kan worden opgezet. Bij Buurtgezinnen biedt het steungezin aandacht en liefde aan de kinderen en ontlast de ouders. Daarmee wordt voorkomen dat hun problemen verergeren en de kinderen er de dupe van worden. De buurgezinnen worden begeleid door een coördinator.

Fractievoorzitter Jalt de Haan: “Als CDA vinden wij het belangrijk dat ouders zich gesteund voelen in de verantwoordelijkheden die zij hebben als opvoeders. In een steeds individuelere samenleving is het van groot belang dat we elkaar kunnen helpen.” Volgens het CDA is het concept ‘buurtgezinnen’ in veel andere gemeenten succesvol gebleken.