Zie Groningen door de ogen van een stadsgids

oogochtendshow
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Altijd al een keer de stad Groningen vanuit de ogen van echte stadsgids willen bekijken? Dat Groningen een bijzondere architectuur stad is, wisten we. Maar wat valt er nu precies te zien?

Volgens Stadsgids Groningen is een stadswandeling de ideale manier om Groningen te beleven. Een stadswandeling moet daarom meer zijn dan het opdreunen van jaartallen en historische feitjes. Een stadswandeling moet je raken met verhalen die je laten lachen, of zorgen voor een brok in je keel, of je mond doen openvallen van verbazing.

Wat doet een stadsgids?
Volgens Titus Akkermans, gids van de Groninger Stadsgidsen is een gids een representant en ambassadeur van de Stad Groningen. ”Wij proberen op een humoristische, prettige en leuke manier de stad te laten zien. ”Dat doen we met negen Stadsgidsen” vertelt hij in de OOG Ochtendshow. Ze willen niet alleen de stad laten zien. Ze vinden het ook belangrijk om de provincie mee te nemen in de informatie die zij geven aan de bezoekers. Dat doen zij in 400 tot 500 wandelingen per jaar.

Het Groninger Gidsen Team biedt bezoekers de mogelijkheid om onder enthousiaste en deskundige begeleiding kennis te maken met de metropool van het noorden, Groningen. Ze bieden verschillende mogelijkheden aan, zo kunt u te voet door de stad, maar het kan evenals per fiets, bus of boot.

Woensdag was dit te horen in de OOG Ochtendshow.
Het fragment is hieronder te beluisteren.