Wopke Hoekstra op bezoek in Groningen voor gesprek energiearmoede

Wopke Hoekstra was maandag even in Groningen voor een bezoek aan het provinciehuis. Hij was daar om te praten met Groningers over energiearmoede en alvast vooruit te blikken op de aanstaande Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart.

De Minister van Buitenlandse zaken en partijleider van het CDA vindt het belangrijk om met mensen in gesprek te gaan. “In Den Haag krijg je natuurlijk al die dossiers wel over je bureau, maar uiteindelijk is het begrijpen wat het voor mensen zelf betekent, met mensen zelf in gesprek gaan, het allerbelangrijkst,” aldus Hoekstra over zijn bezoek in Groningen. “We hebben gesproken over de enorme problemen die er zijn met  de energierekening, waarbij ik het hartverwarmend vond om te horen hoe een aantal mensen van de gemeente aan de gang zijn met het juist helpen van mensen met het onder controle krijgen van die energierekening,” vertelt Hoekstra.

Hoekstra was er ook om met de lijsttrekker van het CDA voor de Provinciale Statenverkiezingen, Robert de Wit, alvast vooruit te blikken op die verkiezingen van 15 maart. Het CDA staat er momenteel in de verschillende landelijke peilingen niet al te best voor. Toch is Hoekstra gemotiveerd om er weer voor te gaan: “Je moet het in Nederland elke dag opnieuw verdienen. Je moet elke dag aan de gang voor die samenleving. En het is waar, je krijgt geen zetels cadeau. Die zal je huis voor huis, straat voor straat moeten bevechten.”