Vrijdag tweede stakingsdag openbaar vervoer, waarschijnlijk geen Arriva treinen

nieuws
Foto Andor Heij. Arriva trein op hoofdstation

Ook vrijdag wordt er gestaakt in het streekvervoer. De kans is groot dat er geen treinen van Arriva rijden.

Vakbond FNV wil een loonsverhoging van tien procent en minder werkdruk. De werkgevers bieden acht procent loonsverhoging, maar dat vinden de FNV leden te weinig en daarom wordt er net als donderdag gestaakt.

De Arriva treinen reden donderdag nog wel, maar vrijdag sluiten de machinisten zich aan bij de landelijke staking. Arriva laat weten dat het vervoersbedrijf afwacht hoeveel werkwilligen er nog zijn. Maar bij eerdere stakingen reden er ook helemaal geen treinen.

De uitzondering is de allereerste nachttrein die zaterdagochtend voeg naar Schiphol vertrekt. Ook de snelbus tussen Groningen en het Duitse Leer rijdt. Over andere bussen kan Arriva geen zekerheid geven.

Dat geldt ook voor Qbuzz. Donderdag reed het merendeel van de bussen nog wel. Naar verwachting is dat vrijdag ook zo, maar er vallen weer veel bussen uit.

Qbuzz zegt ook dat de reisinformatie in de reisplanner en bij de bushaltes geen betrouwbare informatie geven over de vertrektijden van de bussen. Het kan zijn dat geplande ritten alsnog uitvallen.

Zowel Arriva als Qbuzz zeggen dat reizigers naar alternatief vervoer moeten zoeken.