Van Foreest speelt in vierde ronde remise tegen Dommaraju Gukesh

nieuws
Foto: © Jurriaan Hoefsmit – Tata Steel Chess Tournament 2023

Op het Tata Steel-schaaktoernooi in Wijk aan Zee heeft Jorden van Foreest in de vierde ronde remise gespeeld tegen Dommaraju Gukesh.

Van Foreest leek aanvankelijk de beste papieren te hebben om de overwinning te pakken, maar de 16-jarige Indiër vocht dapper terug, waardoor Van Foreest niet in staat was om zijn aanvankelijke voorsprong verder uit te breiden. Waar na deze dag vooral over nagepraat zal worden is de wedstrijd die de andere Nederlander in het hoofdtoernooi speelde. Anish Giri nam het op tegen Magnus Carlsen. Giri stuntte door Carlsen, die eigenlijk nooit een wedstrijd verliest, aan de kant te schuiven. Voor Giri was het de tweede keer dat hij van Carlsen wist te winnen. De eerste keer was in 2011, eveneens in Wijk aan Zee.

Van Foreest staat op dit moment, na vier wedstrijden gespeeld te hebben, met 1,5 punten op de elfde plaats. Giri leidt het klassement. De volgende wedstrijden worden op donderdag gespeeld, waarbij de schakers voor één dag Wijk aan Zee verlaten en verhuizen naar Amsterdam. Van Foreest speelt daar tegen Parham Maghsoodloo uit Iran.