Raadsleden in actie voor zieke duif die van bordes Stadhuis valt

nieuws
Foto: Ralph via Pixabay

Raadsleden van de Partij voor de Dieren, GroenLinks en de PvdA zijn woensdagmiddag in actie gekomen voor een zieke duif die van het bordes van het Stadhuis was gevallen.

Aan het einde van de ochtend zag één van de raadsleden een duif op het bordes van het Stadhuis zitten die niet meer in staat was om te vliegen. Korte tijd later viel het dier van de trap. Wesley Pechler van de Partij voor de Dieren, Elte Hillekens van GroenLinks en Rozemarijn Gierkink van de PvdA bedachten zich geen moment en kwamen in actie: “We hebben het dier gevangen en we hebben direct contact gezocht met Dierenambulance Groningen”, vertelt Pechler. “Nu maar hopen dat ik geen vogelgriep krijg.”

De duif bleek geen vogelgriep te hebben, maar blijkt besmet te zijn met het PHV 3-virus. Dit virus veroorzaakt de ‘draainek-ziekte’, een aantasting van het zenuwstelsel met draainekverschijnselen. Daarnaast zorgt het virus voor evenwichtsstoornissen en verlammingen maar ook aantasting van het maagdarmkanaal. Pechler: “Het is een zeer besmettelijk virus, dus goed dat deze duif bij de andere stadsduiven weg is. Het dier wordt vanmiddag naar De Fûgelhelling in Ureterp gebracht voor verdere behandeling, maar de verwachting is dat de duif het waarschijnlijk niet gaat redden.”