PVV wil opheldering over schade aan wegdek door aanleg warmtenet in Vinkhuizen en Selwerd

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Vrijheid is niet te spreken over de staat van het wegdek in een drietal straten in Vinkhuizen, Paddepoel en Selwerd. De partij vindt dat WarmteStad, na werkzaamheden rond het warmtenet in de twee wijken, de wegen niet goed heeft achtergelaten. WarmteStad herkent zich  niet in de kritiek.

De PVV stelt geschrokken te zijn van het wegdek, tijdens en vlak na de kerstvakantie. Fractievoorzitter Dennis Ram: “WarmteNet liet de rijweg aan de Orionlaan als een puinhoop achter. Bewoners die hun auto daar moeten parkeren, zien er niet uit van de viezigheid. Aan de Goudlaan is dat niet veel beter. Ook op de Esdoornlaan in Selwerd zien wij deze puinhoop. De wegen zijn in erbarmelijke omstandigheden achtergelaten, met grote putten in de weg en met veel gruis op het wegdek.”

Volgens de PVV wordt in ieder geval een deel van schade pas in maart gerepareerd, als er een permanente asfaltlaag op de straten wordt gelegd. De partij vreest tot die tijd gevaarlijke situaties en schade in de eerder genoemde straten. Ram: “Er zitten grote putten en veel gruis in het wegdek. Dit zowel gevaarlijk voor fietsers als voor auto’s en kan tot schade leiden aan geparkeerde auto’s.”

WarmteStad: ‘Schade werd gerepareerd; doorlopend controle’

Volgens woordvoerster Dana de Vries van WarmteStad wordt het tijdelijke asfalt, wat direct na de werkzaamheden op de straten is gelegd, vrijwel doorlopend gecontroleerd op schade. Die ontstond volgens WarmteStad door de vreemde weersomstandigheden van de afgelopen periode, de vrieskoude en warmte temperaturen die zich snel hebben opgevolgd.

WarmteStad baalt dan ook van de situatie: “We vinden het vervelend dat het tijdelijk wegdek is beschadigd. Maar de aannemer heeft de Esdoornlaan binnen een week gerepareerd. Dit heeft nog voor de kerstvakantie plaatsgevonden. Tijdens de kerstvakantie zijn ook gaten ontstaan in het tijdelijke asfalt op de Orionstraat en de Goudlaan. De dag voor oud en nieuw is het wegdek hier gerepareerd. Daarnaast wordt de straat na de kerstvakantie weer regelmatig gecontroleerd en wordt waar nodig reparaties uitgevoerd. Ook zijn in straten waar schade is geconstateerd borden geplaatst om het verkeer te waarschuwen.”

De PVV stelt woensdagavond vragen aan wethouder Broeksma over de kwestie.