Protestoptocht voor behoud broedplaatsen trekt door binnenstad

nieuws
Foto: ingezonden

De Groningse Onderstroom heeft zaterdagavond een demonstratie gehouden in de binnenstad. De demonstratie bestond onder andere uit een optocht waarbij men aandacht vroeg voor het behoud van niet-commerciële culturele ruimtes in Stad.

De Groningse Onderstroom vertegenwoordigt onder andere Backbone aan de Travertijnstraat, de Biotoop in Haren en Het Oude RKZ. Deze organisaties komen vaak niet voor subsidies in aanmerking. Wanneer er een nieuwe invulling wordt gevonden voor het pand waar ze in zitten, moeten ze wijken. Op dit moment staat de locatie van Backbone onder druk. Dit oude schoolgebouw biedt ruimte aan tientallen ondernemers die er tegen aantrekkelijke prijzen een klaslokaal kunnen huren. Wanneer Backbone sluit komen zij op straat te staan, omdat er in Stad geen andere betaalbare opties zijn. Wanneer een gebouw moet sluiten, dan wordt ondernemers de mogelijkheid ontnomen om zich te ontwikkelen. Vaak heeft men ook een wijkgeoriënteerde functie.

Met de optocht, die samenvalt met Eurosonic/Noorderslag, willen ze aandacht vragen voor het belang van deze locaties. Ook werd tijdens de demonstratie duidelijk gemaakt dat men om hulp vraagt van de gemeente voor het in stand houden van de gebouwen.

Foto: ingezonden