Portretten uit het aardbevingsgebied in Museum aan de A

nieuws
Foto: Alice Wielinga. Annemarie Heite

Op zaterdag 4 februari opent De Groninger Galerij – Portretten uit het aardbevingsgebied in Museum aan de A aan de Brugstraat. De tentoonstelling loopt tot en met 11 juni.

De tentoonstelling vertelt in woord en beeld persoonlijke verhalen van bewoners uit het aardbevingsgebied. De portretten en de verhalen van de bewoners geven een beeld van het gebied en laten een voorzichtig geloof in de toekomst zien.

Tijdschrift Noorderbreedte interviewde Groningers die met de bevingen te maken hebben. Ze vertellen over hun toekomst, of juist over hun onvermogen om die te formuleren. Fotograaf en beeldend kunstenaar Alice Wielinga maakte voor de tentoonstelling portretten van de Groningers.

Het Museum aan de A vult deze tentoonstelling aan met informatie over de geschiedenis van de gaswinning en over de aardbevingsproblematiek in Groningen. Bovendien kunnen bezoekers aan de leestafel boeken lezen, podcasts luisteren en hun eigen ideeën over de toekomst van Groningen delen.