Omwonenden Skaeve Huse locatie zeggen vertrouwen in de gemeente op

nieuws
Foto: ingezonden / OOG Tv

De omwonenden van de locatie waar de woonvorm Skaeve Huse komt te staan, hebben per brief het vertrouwen in de gemeente Groningen opgezegd.

Ze hebben dat gedaan vanwege de, volgens hen, zoveelste teleurstelling over de gebrekkige wijze waarop het participatieproces is verlopen. De gemeente wil aan de Hoofdweg in Harkstede een woonvorm realiseren voor mensen die kampen met verslavingen of psychiatrische problemen en die op reguliere plekken niet kunnen aarden.

Al sinds september 2020 zijn omwonenden met de gemeente in gesprek over de voorgenomen locatie. Volgens hen ontbreekt een deugdelijk locatie-onderzoek en uit WOB-stukken blijkt dat de financiële prikkel leidend is geweest voor het stuk grond aan de Hoofdweg. Nu alle democratische wegen zijn doodgelopen rest hen alleen nog de gang naar de rechter.

De tegenstanders vinden de locatie volkomen ongeschikt: vlakbij wonen gezinnen en bovendien loopt er een drukke weg langs. Er is volgens hen nu sprake van een politieke patstelling, waarbij omwonenden zich keer op keer niet gehoord voelen. De omwonenden zijn begonnen met een crowdfunding actie in de wijde omgeving om de juridisch strijd gezamenlijk aan te gaan. De teller staat inmiddels op 6.000 euro.

Deel dit artikel: