Martini Sparks delven in slotfase het onderspit tegen Sportiff Grasshoppers

Archieffoto: Arnold Meijer

De basketbalsters van LGITS.nl Martini Sparks hebben zaterdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar verloren. In Haren waren de gasten van Sportiff Grasshoppers te sterk.

Dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, was van tevoren bekend. De Sportiff Grasshoppers uit Katwijk zijn de huidig koploper. Daarnaast kon debuterend hoofdtrainer Caspar Wit, en zijn assistent Damian Boomstra, geen beroep doen op de geblesseerde basisspelers Daniëlle Pruys en Meike Koelman. Ondanks dat gaven de Sparks in de eerste helft goed partij. Zowel verdedigend als aanvallend maakte men het de Katwijkers lastig. Bij rust stond er een score van 30-32 op het scorebord.

Ook na het derde kwart was er nog niets verloren: 44-50. Daarna schakelden de Grasshoppers een tandje bij en liepen de gasten uit naar 54-74, wat ook de eindstand was. Desondanks was coach Caspar Wit na afloop tevreden: “We hebben drie kwarten goed mee gedaan, en daarna was de benzine op.”