Loempia’s voor Cambuurfans van supporters FC Groningen

nieuws
Foto: Dima Valkov via Pexels

Supporters van SC Cambuur die vanavond naar Groningen afreizen voor het duel tegen FC Groningen in de Euroborg, krijgen allemaal een loempia uitgereikt van supporters van hun tegenstander.

Naast de loempia’s mogen de supporters vanavond ook afzien van de ‘buscombi’ en met eigen vervoer naar de Euroborg komen.

Volgens Omrop Fryslân is de actie bedoeld als statement, na de beslissing van de gemeente Heerenveen om afgelopen zondag slechts een halfvol uitvak voor Groningen-supporters toe te staan. De supporters besloten daarop de wedstrijd helemaal te boycotten, waardoor er slechts twee mensen in het uitvak van het Abe Lenstrastadion zaten.

Volgens supporterscoördinator Henk Niemeijer van FC Groningen is de actie bedoeld om te laten zien dat voetbalsupporters gewone mensen zijn, die een normale behandeling verdienen. De coördinator laat weten dat de beslissing van burgemeester Tjeerd van der Zwan van Heerenveen van afgelopen zondag niet kenmerkend is voor voetbalsupporters en dat ‘rotte appels’ individueel aangepakt moeten worden.