LIVE: Van Amersfoort doet FC Groningen pijn

SC Heerenveen – FC Groningen! Normaal een van de affiches van het seizoen, maar vandaag is dat anders. Zonder de uitsupporters uit Groningen, zal de clash tussen de twee clubs uit het noorden een groot gedeelte van haar charme verliezen. Volg het duel hier live vanaf 12.15 uur.

Eindstand: 3-1

Afgelopen.. FC Groningen verliest met 3-1 in Heerenveen.

82’ 3-1… Na een snelle uitbraak van de Friezen vindt Amin Sarr knap de verre hoek.

81’ Doelpunt SC Heerenveen.. Pelle van Amersfoort kopt hard raak uit een hoekschop.

63’ Debutant! Aimar Sher komt in het veld voor Luciano Valente.

61’ Nu is SC Heerenveen weer gevaarlijk. Het is spannend in  Friesland.

57’ Weer Suslov! Nu redt Noppert knap.

50’ Suslov! Zijn schot raakt de buitenkant van de paal.

47’ Verrips moet redding brengen op een inzet van Van Ewijk.

46’ De tweede helft is van start. Tomas Suslov is in de ploeg gekomen voor Johan Hove.

Het is rust. FC Groningen zal blij zijn met de gelijke stand.

40’ GOAL FC GRONINGEN! Via Maatta en Pepi werkt Florian Krueger, zij het met wat geluk, de bal binnen: 1-1.

39’ Een schot van Hove vliegt over.

26’ De kansen tot nu toe voor SC Heerenveen. Debutant Johan Hove is een lichtpuntje voor de Groningers, hij manifesteert zich prima als spelverdeler.

18’ De thuisploeg is sterker en dwingt FC Groningen naar de eigen helft. De Groningers proberen vanuit een 5-3-2- formatie op de counter toe te slaan.

6’ OH FC Groningen.. De Friezen op voorsprong. Een lange bal van Noppert, Blokzijl tast mis, Amin Sarr profiteert, Verrips loopt langs de bal en de spits kan voor open doel binnen schieten: 1-0

1’ We zijn begonnen!