Kleine voorsprong Donar na eerste duel in halve finale beker

Donar-speler Viktor Gaddefors (met bal) (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft de eerste wedstrijd in de halve finale van de Basketball Cup gewonnen. In een met 3000 toeschouwers goed gevuld MartiniPlaza werd het tegen ZZ Leiden vrijdagavond 68-63.

Het grootste nieuws van deze wedstrijd was wel de terugkeer van Worthy de Jong bij de tegenstander. De Jong, die na het afgelopen seizoen afscheid nam van het 5-tegen-5-basketbal, keert tijdelijk terug bij de Leidenaren omdat onlangs Wesley Alcegaire opstapte. Hij kwam gelijk in het eerste kwart in het veld en was goed voor 6 punten.

Beide ploegen speelden bepaald niet goed in deze wedstrijd. Na het eerste kwart was het 16-18, bij rust 37-36. In het derde kwart nam Donar wat meer afstand, en aan het eind van het kwart was de stand 51-45. In het laatste kwart was de maximale voorsprong 9 punten, bij 56-47. Vervolgens kwam Leiden terug van 61-53 tot 61-59. Daarna was het weer Donar dat uitliep, van 63-60 naar 68-60. In de slotfase scoorde ZZ Leiden nog 3 punten.

Topscorers bij Donar waren Clay Mounce met 22 punten, Vernon Taylor met 11 punten en Viktor Gaddefors met 10 punten. Bij ZZ Leiden was Maarten Bouwknegt topscorer met 13 punten.

De returnwedstrijd in de Vijf Meihal in Leiden begint komende zondag om 17.00 uur. Donar mag dan met maximaal 4 punten verliezen om door te gaan naar de finale. Tegenstander is dan de winnaar van de strijd tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball uit Rotterdam en Landstede Hammers uit Zwolle.