JOVD: Minister moet zich niet met studentenverenigingen bemoeien

nieuws
Foto: Vindicat

De JOVD Groningen is het oneens met het advies van onderwijsminister Robbert Dijkgraaf om MBO studenten toe te laten bij studentenverenigingen, die nu nog exclusief zijn voor HBO en universitaire studenten

“Studentenverenigingen werken nu al met wachtlijsten en selectieprocedures. Daar kan niet nog een extra stroom aan scholieren bij”, aldus Thomas Pauwels, voorzitter van de jonge liberalen. Volgens de JOVD Groningen is de cultuur die binnen de studentenverenigingen, hogescholen en universiteiten heerst totaal anders dan op een regionaal opleidingscentrum.

Studentenverenigingen moeten daarom niet zwichten voor het advies van de minister zegt Pauwels: “Het is typisch dat een minister van D66 zich bezighoudt met de naschoolse activiteiten van studenten. Alles binnen een studentenvereniging is gericht op het leven van een student die studeert aan de Hanze Hogeschool of aan de Rijksuniversiteit Groningen. Er zijn belangrijkere problemen in Nederland dan een minister die zich bezighoudt met naschoolse activiteiten.”