Hef, Paul Bergen en Veronica van Hoogdalem genomineerd voor Pop Media Prijs

nieuws
Timo Pisart, de winnaar van de Pop Media Prijs 2021 - Foto via ESNS

De jury van Pop Media Prijs heeft maandagmiddag de genomineerden voor 2022 bekend gemaakt. De 29ste winnaar van de prijs wordt op vrijdag 20 januari gekroond tijdens ESNS. Hef, Paul Bergen en Veronica van Hoogdalem zijn de genomineerden.

Volgens de jury geeft muzikant en mediamaker Hef in zijn goed beluisterde Rookworst Podcast een uniek inzicht op de mediawereld. Paul Bergen werd genomineerd voor zijn dertigjarige tenure als popfotograaf, met iconische portretten en spetterende live fotografie. Veronica van Hoogdalem maakt kans op de prijs, omdat ze muzikanten volgens de jury een belangrijk podium biedt via het programma Podium Zwart van Omroep Zwart.

Drieduizend euro voor winnende maker

De Pop Media Prijs bestaat uit een geldbedrag van drieduizend euro en wordt uitgereikt voor het gehele oeuvre van een maker. De jury lette in het bijzonder op teksten en audiovisuele uitingen over aan popmuziek gerelateerde zaken die het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt.