Groninger Landschap organiseert jeugdactiviteit: “Help de vogels in de winter”

nieuws
Foto: Nicky ❤️🌿🐞🌿❤️ via Pixabay

Het huidige weerbeeld mag een beetje winters genoemd worden waarbij het op het KNMI-meetstation in Eelde in de nacht van vrijdag op zaterdag tot enkele graden vorst kwam. Bij zulke omstandigheden is het belangrijk om de vogels een extra handje te helpen.

In het bezoekerscentrum Reitdiep aan de Wolddijk, ten noorden van Stad, vindt zaterdagmiddag een jeugdactiviteit plaats. “Het is belangrijk om vogels in de wintermaanden te helpen”, laat Het Groninger Landschap weten. “In ons bezoekerscentrum is er de mogelijkheid om wat lekkers te maken voor de vogels die in de winterperiode in ons land verblijven. Wat je maakt mag je meenemen om thuis voor de vogels op te hangen.”

De activiteit begint om 14.00 uur in het bezoekerscentrum. Het Groninger Landschap laat weten dat deelname gratis is, en dat aanmelden niet nodig is.